logo Sudoe

Xarxa de Vivers d'Empreses de l'Euroregió

Pirineus Mediterrània

Objectius

Emprendre a l'Euroregió Pirineus Mediterrània

El projecte Creamed s’inscriu en un context doble: el dels vivers d'empreses i el de la construcció de l'Euroregió Pirineus Mediterrània.

 

Uns apunts sobre l'Euroregió Pirineus Meditarrània
 


Aquesta Euroregió es va constituir l’octubre de 2004. El 2009 va canviar l’estructura jurídica per la d’Agrupament Europeu de Cooperació Territorial (GECT segons les sigles en francès), per tal de conferir un caràcter més operatiu a la seva voluntat de cooperació i coordinació política entre les comunitats autònomes espanyoles de Catalunya i Illes Balears i les regions franceses de Languedoc-Roussillon i Midi-Pyrénées.

 

L’objectiu de l’Euroregió és superar els obstacles que limiten l’articulació dels territoris membre i finançar projectes, principalment en els àmbits del desenvolupament econòmic, el desenvolupament sostenible, la recerca i la cultura. Per tant, per a desenvolupar aquesta iniciativa és primordial l’estructuració dels agents clau en el desenvolupament econòmic i la creació d’empreses.

Programat al desembre del 2010 en el marc del programa Interreg IV B SUDOE, el projecte Creamed va néixer de la voluntat dels membres de l'Euroregió d’estructurar la seva acció en favor del desenvolupament econòmic al voltant del repte de crear empreses innovadores, perennes i no deslocalitzables.

 

 
Objectius

 

Per tant, el projecte consisteix a reagrupar les xarxes de vivers d’empreses de les quatre regions que integren l’Euroregió Pirineus Mediterrània (Midi-Pyrénées, Catalunya, Languedoc-Roussillon, Illes Balears) per tal de:

 

 

  • Reagrupar i formar una xarxa de vivers d’empreses del territori euroregional.

 

  • Estructurar les actuacions dels vivers d’empresa per tal d’estimular els intercanvis entre empreses.

 

  • Desenvolupar una línia comuna de dispositius d’ajuda a la creació i al desenvolupament de les empreses a escala internacional.

 

A mitjà termini, aquesta estratègia permetrà realitzar una nova oferta de serveis en el si de cada xarxa regional de vivers d’empresa i proporcionar als territoris de l’Euroregió un avantatge respecte de la competència. 

 

El projecte Creamed ha de permetre a l’Euroregió millorar la seva visibilitat, principalment davant dels emprenedors i del gran públic.

 

 

Objectius específics

 

 

  • Millorar els dispositius locals d'ajudes a les empreses gràcies als intercanvis entre iguals sobre les pràctiques, les estratègies i les experiències desenvolupades.

 

  • Formar directors de vivers d’empreses i caps d’empreses per tal de millorar el coneixement de l’entorn jurídic, econòmic i administratiu de les regions associades, la qual cosa és indispensable per a desenvolupar les PEs i PIMEs del territori euroregional. 

 

  • Elaborar una agenda de contactes en el si dels altres territoris regionals.

 

  • Instituir equips conjunts i serveis de suport a les empreses innovadores en les seves primeres passes vers el desenvolupament a escala internacional.

 

  • Desenvolupar un seguit d’eines i d’accions directament a favor de les empreses per ajudar-les a desenvolupar el seu mercat, a reforçar competències concretes o a finançar l’emergència de col·laboracions amb investigadors. 

 

  • Organitzar una convenció de negocis a l’Euroregió per a crear col·laboracions comercials.

 

  • Participar en fires professionals internacionals, tant temàtiques com sobre la creació d’empreses, per promocionar el territori euroregional i atreure creadors de projectes.


 

 

AGENDA CREAMED

4/2019May 20196/2019
DLDTDCDJDVDSDG
1 2 3 4 5
6 7 8 9 10 11 12
13 14 15 16 17 18 19
20 21 22 23 24 25 26
27 28 29 30 31
Logo Creamed
ès un projecte de
Logo de l'Euroregió
logo Generalitat de Catalunya i Inicia: per la creació d'empreses
Logo del Parc Bit
Logo Synersud
Logo Midi Expansion