logo Sudoe

Xarxa de Vivers d'Empreses de l'Euroregió

Pirineus Mediterrània

L'Euroregió Pirineus Mediterrània ha finalitzat el projecte Creamed, iniciativa que ha creat una xarxa euroregional de més 90 incubadores i més de 1.400 joves empreses de Catalunya, Illes Balears, Languedoc-Roussillon i Midi-Pyrénées. En un seminari de clausura organitzat els dies 26 i 27 de juny al Parc Balear d'Innovació Tecnològica de Palma de Mallorca, el ParcBit, el Conseller d'Economia i Competitivitat, Joaquín García, ha destacat que la xarxa Creamed “crea sinergies entre els quatre territoris euroregionals i ajuda a crear un entorn adecuat per tal de que els emprenededors puguin internacionalitzar les seves empreses”.

En dos anys de projecte hem analitzat el potencial euroregional amb un diagnòstic territorial, hem acompanyat a les noves empreses per expandir-se fora del seu territori, hem ofert estades d'immersió professional a joves emprenedors i hem analitzat les bones pràctiques de les nostres joves empreses.

L’Euroregió Pirineus Mediterrània busca donar suport als ajoves emprenedors ja que 99% de les empreses europees son PIMES i creen dos de cada tres llocs de treball. En aquest sentit, Hélène Giral, Consellera responsable dels parcs de recerca i activitat econòmica de la regió francesa de Languedoc-Roussillon ha destacat en el seu discurs que “el marc l'Euroregió permet ser més eficaç en el desenvolupament econòmic internacional i en el desafiament de la creació d'ocupació”.Xavier López, Director General, Economía Social Cooperativa i Treball Autònom de la Generalitat de Catalunya ha assenyalat que "creamed ha estat un èxit ja que conté innovació, intercooperació i internacionalització".

La xarxa Creamed és un projecte de cooperació de l’Euroregió que disposa de cofinançament europeu FEDER i que ha promogut intercanvis de serveis, estades d'immersió professional i cursos de formació, a més de un estudi de bones pràctiques empresarials i la creació de la fira Biz Euroregio, celebrada a Toulouse el passat abril.

  Conclusions del projecte

  Resultats Creamed_CAT 3083 Kb

  Fòrum de directores i tècnics: diagnosticar la innovació

  Taller_Diagnosticar la Innovació 1733 Kb

  Imatges disponibles de l'acte de cloenda

  www.flickr.com/photos/euroregio/sets/72157634480897726

  Logo Creamed
  ès un projecte de
  Logo de l'Euroregió
  logo Generalitat de Catalunya i Inicia: per la creació d'empreses
  Logo del Parc Bit
  Logo Synersud
  Logo Midi Expansion